19 коментара

Лечебните кодове: Серия Често задавани въпроси!

Какво ще стане, ако чувствам, че нямам прогрес? 

flower-1024

Ако усещате, че работите, а прогрес няма, се фокусирайте върху образа, когато е започнал проблема и когато са започнали физическите и нефизическите симптоми. Например, ако мигрената ви причинява болка и емоционална потиснатост, се фокусирайте върху момента, когато са започнали болката и потиснатостта.

 

Ако, след като направите Кода пет отделни пъти, все още не сте почувствали редуциране по скалата от 0 до 10, потърсете друг образ. Това може да образ между най-ранния спомен и настоящия образ, или може да е настоящият ви образ. Работете върху образа с най-голям интензитет, вместо за най-ранен спомен.

 

Може също да опитате да се върнете назад в живота си, малко преди да е започнал проблемът (до две години преди началото). Понякога ще откриете шок, травма или наситено емоционално преживяване по това време. Фокусирайте се върху това събитие, докато се изцелят неговите емоции и вярвания.

 

Ако все още няма промяна в състоянието ви, може да е защото друг проблем се съдържа в корена на настоящия проблем. Продължете да работите върху проблема и категорията, които най-много ви притесняват.

19 comments on “Лечебните кодове: Серия Често задавани въпроси!

 1. Здравейте! Преди около месец случайно попаднах на информация за Лечебните кодове. Прочетох книгата в Интернет и съм убедена, че това е ефективна техника за справяне с много проблеми на енергийно, а оттам и на физическо ниво. Не можах да разбера, обаче, защо в книгата последователността на позициите е друга – мост, адамова ябълка, род ушите и слепоочията, а Вашите обяснения са други? Освен това, останах с впечатление, че задължително трябва да се казват утвърждения, а в сайта Ви чета, че само се прилага въздействие с пръстите и просто се оставя умът сам да вземе посока. А тогава какво правим с тези утвърждения? Сигурно нещо не разбирам точно. Аз например имам няколко проблема, върху които бих искала да работя- в рамките на един ден един ли чистя, или просто оставям съзнанието ми само да определя ? Бих искала да помагам така и на близките си. Може би трябва да заснемете видео как се случва това въздействие, когато лекувате друг човек. Желая Ви успех и закрила! Ще се радвам, ако дадете по- подробна информация.

  • Здравейте! Поставяте важни въпроси! Позициите, които съм публикувала, са одобрени от д-р Лойд. Промяната е свързана с това, че те са съобразени с вибрациите на България, т.е. те са с една идея по-ефективни от универсалния код – универсалният код за България, може така да го приемете. Все пак е въпрос на личен избор кой универсален код да прилагате!
   Утвържденията! Да, в книгата е казано, че трябва да има такива, но има голямо объркване за тези утвърждения, затова предпочитам да няма такива. Под утвърждения ние разбираме – Аз съм здрав, Аз съм успешен и т.н. А това не е вярно. Ако съм здрава, аз няма да правя Лечебен код, за да съм здрава. Ако съм успешна, аз няма да правя код, за да съм успешна. Това, което повечето хора си казват, не е свързано с истината за настоящата ситуация, което внася стрес и не само, че не помага, а влошава проблема, за който работим. Затова предпочитам фокусът да бъде върху положителен образ, върху това как енергията чисти проблемите в нас, в клетките. На моменти е добре да оставяме мислите си, защото, докато правим кода, изникват спомени, преживявания и емоции, което е процес на чистене.
   Когато има няколко проблема, започваме с най-спешния или най-неприятния. Не можем да работим едновременно за всички, защото фокусът на лечение се разпръсква, а за да има ефект, той трябва да е наочен върху проблема за по-дълго време. Няма как да имате ефект, ако работите един ден, за един проблем. Работи се върху един проблем дотогава, докато се изчисти или изчезне проблема. След това може да преминете към следващия по важност. Ако не можете да си определите, работете с универсалния код (единия от двата – от книгата или за България), за 2 или 3 месеца, след това продължете с друг птоблем. Благодаря за пожеланията! Отправяйте въпросите, ако имате такива. С радост ще Ви насоча! Успех!

 2. Здравейте, прочетох книгата на д-р Лойд, бях мноооого впечатлена и започнах да правя Универсалния код за себе си. Плаках, беснях, казах много натрупани в мен неща, дето не исках да казвам 😀 и т.н. и то само за няколко дни практикуване. Но майка ми има сериозни и спешни проблеми и аз „зарязах“ моето лекуване и започнах да се опитвам да помогна на нея от разстояние и без тя да знае, защото тя е доста консервативен човек и никога не би позволила. Първо това възможно ли е? Второ, когато го правя за нея, имам чувството, че помагам и на себе си, все пак – това вярно ли е? А може ли и за двете едновременно – тоест един сеанс за нея, един за мен? За утвържденията и хубавите мисли вече няма да питам, защото сте го обяснили. Понякога, обаче, ми е трудно за са задържа върху хубавия спомен, дори често и да се сетя за нещо хубаво. 😀 Това е засега, благодаря Ви и успех.

  • Отменям въпроса си дали може!! Вече знам, че може днес майка ми се обади да каже, че е ходила на дълга и много приятна разходка на хубавото време навън. Преди 2 седмици постъпи в болница и цяла нощ не можаха да й свалят кръвното и да й помогнат да си поеме въздух.

   • Добре :))) аз все пак ще отговоря, защото е важно и за другите хора. Може да правите код за друг човек и за себе си си. Когато правим кода за друг човек, е като благословия, све едно се молим за него, да се оправи. В молитвата споменавате само проблема на човека. Докато правите кодовете, си представяте как лечебната енергия навлиза в тялото му. Може да правите и код за себе си. Но не повече от това – един код за свой проблем и един код за проблема на друг човек. Три пъти за себе си, три пъти за другия човек. Ако проблемът е сериозен, можете да се фокусирате повече време и повторения за единия. Усепх!!!

 3. Благодаря Ви! Намерих някъде из интернет едни изречения за фокусиране върху истината, които са нещо подобно

  Разрешавам си да бъда любяща и прощаваща към себе си и към Бог и към другите.
  Аз съм обичана, Аз съм опростена, Аз съм стойностна и ценена.
  Аз мога да се наслаждавам на всеки момент. Аз мога да вярвам на себе си и на другите.
  Аз мога да обичам себе си такава каквато съм.
  Аз имам силата да избирам и да действам според своите избори.
  Разрешавам си да обичам и уважавам себе си.
  Избирам да се чувствам спокойна и цялостна

  Те са подобни на нещата, за които аз сама се бях сетила, донякъде. Какво ще кажете? Общо взето гледаме да говорим и си мислим истината нали това е принципа? Лъжа е че не сме достатъчно добри, за да бъдем обичани, истина е че сме. Лъжа е че няма за какво да се радваме, истина е, че можем да намираме красивото и радостното в живота си и т.н.

 4. Здравейте,
  Правя лечебните кодове вече 4-ти ден – и докато за една част от проблема ми усетих облекчение, другата всъщност се влоши, а точно докато правех кода и едното ми око затрепера (това око ми е по-проблемно по принцип, но скоро не ми беше правило проблеми, а и в случая изобщо не ми е очен проблема). Предполагам, че всъщност това е т.нар. „лечебна криза“ и това всъщност е полезно? Сигурна съм, че е така, но все пак ми се иска някакво потвърждение, както и насока дали да продължавам да правя кодовете толкова често (три пъти на ден) или да намаля на два, да речем, докато отмине кризата?
  Благодаря ви предварително

  • Здравейте,
   Всичко, което ви се случва е нормално. Ако работите за проблема с окото, следите промените. В случай на „лечебна криза“ имаме продължителност на влошаването между 3-5 дни. Ако след този период не започне да се подобрява, то значи не е лечебна криза, а активиране на някакъв друг проблем и е необходимо да потърсите лекарска помощ или да подходите по друг начин към проблема. Т.е. не се оставяйте да чакате дълго преди да предприемате мерки. Лечебната криза не трае дълго и положението не е по-лошо от времето преди това. Състоянието на организма се влошава за кратко и не много. В противен случай това не е лечебна криза. Ако не работите за окото, а за друг проблем, и окото се влошава, това може да означава две неща: или въпросният проблем е свързан физически и с окото, или е нещо съвсем различно. Как да разберете: ако лечебна криза излезе извън рамките (извън това, което описах по-горе) и продължавате да се влошавате или влошаването трае повече от 4-5 дни, това не е всързано с отработването на проблем. За честотата – няма нужда да намалявате повторенията, просто следете състоянието на окото.

   • Здравейте,
    Благодаря за отговора, проблемът, за който работя, е дискова херния, онова влошаване премина, а за окото отидох на лекар, преуморено е. Продължавам с кода и се надявам с постоянство да се оправят болките ми.

    • Не се отказвайте! Има смисъл да се правят кодовете. Не винаги резултатите идват бързо. С времето повишаваме собствената си вибрация и така организмът започва сам да се лекува! Успех!

 5. Здравейте! Нали не трябва да се концентрираме върху времето докато правим кода, но в същото време е препоръчително да се задържа по 30 секунди на позиция. Видях, че онлайн има таймери като този (https://www.youtube.com/watch?v=gQYE3X82ljU или https://www.youtube.com/watch?v=mpG4O4P818c). Мислите ли, че е добра идея да ползвам такъв?
  Благодаря предварително.

  • Здравейте, Мартин! Желателно е да не се фокусираме и концентрираме върху времето защото това ни изважда от лечебните честоти, не използваме хронометър, нито броим вдишванията си. Тези 30сек. задържане на позиция са примерни и разчитаме изцяло на биологияния си ритъм за тях. Това, което сте споделили като музика, е музика от Лечебните кодове. Използвайте я и благодаря за споделянето. Там са отмерени тези 30сек. Това е категорията Търпение от двата албума на Елио, който има 2 издадени албума с музика за кодовете. В албумите ги има и инструменталите за всяка категория, аз лично ги ползвам и съм изключително доволна. Пускам ги и на семинарите си!

   • Благодаря за отговора!
    Само още нещо – проблем ли е ако правим кода по-дълго от 6 минути или по-често от 3 пъти дневно?

    • Колкото по-често и по-дълго се прави кода, толкова по-бързо ще дойдат резултатите! 🙂

 6. Здравейте. Трябва да вдишваме през носа и издишваме през устата само, когато сменяме позициите или може и през цялото време, в което правим кода?
  Благодаря предварително!

 7. Здравейте! Заради остеопорозата,която ми откриха,започнах да прилагам лечението с кодовете за България.,Не съм чела книгата и може би ще задам глупав въпрос .Когато поставя ръцете на посоченото разстояние (примерно от слепоочията),почти веднага чувствително усещам пулсираща вълна между пръстите и слепоочията и в даден момент ръцете ми биват избутвани и съответно придърпвани .Т е трябва ли да оставя ръцете свободно да се задвижват,или да приложа усилие да ги задържа неподвижни.?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *